Voorgaande Vrouwendagen

Sinds 2013 organiseren we met veel plezier één keer per jaar een vrouwendag in Waddinxveen. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een interkerkelijke dag van ontmoeting, bezinning, ontspanning, creativiteit, samen zingen en veel gezelligheid. Hieronder krijg je een impressie van de afgelopen twee vrouwendagen.

Vrouwendag(avond) 9 juni 2023

Voor deze avond hadden we Eline Hoogenboom uitgenodigd om te spreken over het thema: “Genieten van genoeg”. Vooraf genoten we van genoeg door met elkaar van een heerlijke maaltijd te genieten.

Vrouwendag(avond) 20 mei 2022

Met spanning maakten wij de zaal gereed. Hoe zou het vanavond verlopen?! Zo lang moesten we wachten op dit moment; en nu was het zover…Rond half zes druppelden de eerste deelnemers binnen. Voor we het weten zat de zaal vol prachtige vrouwen die deze avond de tijd wilden nemen voor zichzelf en voor elkaar. Bij deze avond hoort geestelijke opbouw en groei , maar we startte met een heerlijk diner. Na al dat lekkers dachten we met elkaar na over het tema: “Bloeien op de plek waar jij bent geplant”

In de pauze was er een mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over waar Marije van de Berg met ons over had gesproken. Onder het genot van een kopje koffie of thee ook nog een bezoekje aan de gezellige kraampjes.

Na de pauze gingen we verder en deelden we met elkaar hoe het thema in de praktijk toe te passen.

Gezegend naar huis!

Vrouwendag 28 maart 2020

In de ochtend werd, onder leiding van ‘Op en Top Vrouw’ gezongen en geluisterd naar Marije van den Berg die ons meenam in het thema. Aansluitend stond er een heerlijke lunch klaar die, net als in andere jaren, verzorgd werd door Judith van Wijk (de Knusse Keuken). Een feestje op zich…

‘s Middags was er gelegenheid om deel te nemen aan een feestelijke workshops:
– Verdiepende workshop op lezing ‘Leef ten volste’ – onder leiding van Marije van den Berg
– ‘Vier het leven!’ – door Petra Veldhuis. (Maken van een eigen tijdlijn die je meeneemt om nog eens terug te denken aan al die momenten van feest in jouw leven. Gewoon om weer even herinnerd te worden aan het leven dat gevierd mag worden!)
– Feestelijke Kapsels – door Marjan Meijles (Wat is een feestje zonder feestelijk kapsel? ;))
– Verkorte kleuranalyse – onder leiding van Margret Mulder (Waarom een kleur de ene persoon mooi staat en waarom die kleur met een ander niet veel doet.)
– ‘Vier je geloof in dans’
– Vier het leven! Daar hoort een slinger bij! Samen met Anja Deurloo konden we een verticale banner maken die je overal waar je wilt op kunt hangen.
Monique Laban ging met dames aan de slag om een indroogdecoratie op een houten ring te maken.

De dag werd afgesloten met theater. En niet zomaar theater… Dit jaar genoten we van ‘Op en Top Vrouw’.


‘Op en Top Vrouw is een kleinkunst theatergroep. Gezina van den Bos, Barbara Stouwdam en Christien Blok hebben met verschillende shows in de afgelopen jaren menig vrouw aan het lachen en het huilen gekregen.