Thema 2022

Voor het thema van 2022 kiezen wij voor Bloeien op de plek waar je bent geplant. Wat vraagt God van mij en wat wil ik, wat is mogelijk binnen mijn mogelijkheden? Spannende vragen in een tijd waar er veel van ons wordt gevraagd ….

Thema 2020

Tijdens de evaluatie van de vrouwendag van 2019 keken we alvast vooruit naar de komende vrouwendag. Van het één kwam het ander. We stelden de datum vast op zaterdag 28 maart 2020. Niet zomaar een dag, maar mijn geboortedag! Hoe bijzonder mooi zou het zijn om deze dag het leven te vieren met heel veel andere vrouwen! Al pratend werden we steeds enthousiaster en aan het eind van de ochtend lag het thema én het programma op tafel.

Vier het leven! Of misschien nog beter: Vier het Leven! We mogen God, die ons het leven geeft, die zelf het Leven is, danken en het leven vieren. Voelen we ons dan altijd vrolijk en blij en is het leven alleen maar leuk? Zeker niet, maar het leven vieren is een bewuste keus. Zoals het zo mooi staat in psalm 118:24

Dit is de dag die de Here gemaakt heeft;
laten wij juichen en ons daarover verheugen.

Marije van den Berg

De spreekster van deze vrouwendag is Marije van den Berg. Zij zegt over het thema:
‘Vier het leven! Wellicht denk je meteen aan de bloemetjes die je dan buiten moet zeggen, of de slingers die je zelf moet ophangen. Uiteindelijk gaat alles in het leven erom hoe je het ziet. Is je glas halfvol, of halfleeg? Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar bij mij werpt dat meteen een hoge lat op dat het leven vooral leuk moet zijn. Het idee dat het leven vooral leuk moet zijn, is de ziekte van deze tijd, zegt de Vlaamse psychiater De Wachter. En ik kan hem geen ongelijk geven. Ik kijk ernaar om tijdens de vrouwendag mijn zoektocht, mijn worsteling, te delen binnen dit prachtige thema. Hoe kun je dan het leven vieren, juist als het leven wel eens anders loopt. Als je soms geconfronteerd kunt worden met pijn, lijden of gemis? En hoe doet God Zijn intrede in dit plaatje?
Het belooft een prachtige dag te worden met een eerlijk en kwetsbaar verhaal, vol hoop en leven, waarin ik geloof dat we met elkaar Leven mogen vieren.’

Samen vieren

Vieren is fijner als je het samen doet. De vorige vrouwendagen waren voor mij, als organisator, een feest. Het is geweldig mooi om zoveel vrouwen, allemaal anders en toch ook gelijk, samen te zien. Samen zingen, bidden, luisteren, kletsen, bezig zijn, lachen en huilen… het verbindt en geeft energie waar je de week weer mee in kan.

Ik kijk er samen met Leila en Nannita enorm naar uit om jullie te ontmoeten en wij willen jullie graag een onvergetelijke dag cadeau doen. Een dag voor jezelf, voor je vriendin, je moeder, die buurvrouw met wie je eigenlijk best wel eens iets zou willen doen, je zus die je veel te weinig spreekt, je collega (of maak er een teamuitje van), of misschien wel je oma.

Van harte welkom!

Enthousiast geworden? Meld je aan en koop je ticket hier!